Bani alocati fermierilor…

Scris de Echipa Alcedo

legume 1Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) vrea sa aloce 5,5 milioane de lei pentru producatorii de legume si fructe, afectati de interdictia impusa de Guvernul rus importului de legume si fructe din Uniunea Europeana, potrivit unui proiect publicat pe site-ul MADR.

Sprijinul financiar acopera activitatile desfasurate incepand cu data de 1 iulie 2016 si pana la atingerea cantitatii de maximum 3.000 tone, se precizeaza in proiect. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va efectua platile pana la data de 30 septembrie 2017, potrivit prevederilor europene.

Produsele din sectorul fructe si legume, destinate consumului in stare proaspata si cantitatile pentru care se va acorda sprijinul financiar conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 921/2016 sunt: fructe – 1.500 tone (mere, pere, prune, fructe de tip baca, struguri de masa proaspeti, piersici si nectarine), legume – 1.500 tone (tomate, castraveti, inclusiv cornison, morcovi, varza alba si varza rosie, ardei gras, conopida, broccoli, ciuperci din genul Agaricus).

sursa: Jurnalul National