Avantajele covorului vegetal de latir

Scris de Echipa Alcedo

Alegerea corecta a covoarelor vegetale este poate cea mai complicata parte a Agriculturii Conservative. Este foarte importanta cunoasterea conditiilor locale si a caracteristicilor fermei, pentru alegerea si implementarea eficienta a practicilor durabile.

In zona Calarasi, unul din fermierii nostri iscusiti a ales latirul pentru infiintarea unui covor vegetal in cultura de rapita.

Latirul este o planta leguminoasa foarte rezistenta la seceta, care necesita foarte putina apa pentru a rasari si a acoperi terenul si, fata de mazare, fixeaza mult mai rapid azotul in sol (dupa doar o luna de la data rasaritului deja formeaza nodozitati).

Un alt avantaj al covorului vegetal din latir este ca fixeaza azotul in sol pana la intrarea in iarna, iar in timpul iernii degera si lasa cultura de rapita curata pentru primavara, dar si cu un aport de azot organic.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.