Au venit caldura si ploaia, au aparut si patogenii!

Fainarea este una dintre cele mai cunoscute boli si poate produce pagube semnificative daca nu se intervine la timp.

Fermierii iscusiti isi protejeaza culturile cu SULPHUR 80 WG, fungicid ce actioneaza prin contact asupra ciupercilor care produc fainarea. De asemenea, are un efect stimulator pentru cresterea plantei, prin efectul pozitiv al sulfului asupra fotosintezei. Produsul are si o actiune secundara asupra acarienilor – studiile au confirmat ca sulful este un produs activ impotriva Paianjenului rosu comun (Tetranychus urticae). Sulful este adulticid, si, in conditii specifice de temperatura si umiditate, este de asemenea si ovicid.

Utilizare (cultura, agent patogen, doza):

  • vita de vie: fainarea vitei de vie (Uncinula/Erysiphe necator) – 3.0 kg/ha (in 1000 l apa), imediat dupa deschiderea mugurilor
  • castraveti: fainarea cucurbitaceelor (Sphaerotheca fuliginea) – 3.0 kg/ha, preventiv
  • mar: fainarea marului (Podosphaera leucotricha) – 4.5 kg/ha
  • piersic: fainarea piersicului (Sphaerotheca pannosa var. persicae) – 3.0 kg/ha
  • ardei: fainarea ardeiului (Leveillula taurica) – 3.0 kg/ha, preventiv

La pomii fructiferi, tratamentele incep la stadiul de “urechiuse de soarece” si se repeta la intervale de 5-10 zile in functie de presiunea de infectie.

Pentru a beneficia de o eficacitate ridicata a produsului, va recomandam aplicarea impreuna cu adjuvantul VITAL 90.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.