Au mai ramas 9 zile pentru plata impozitului pe norma de venit

Scris de Echipa Alcedo

bani15 decembrie este ultima zi in care fermierii mai pot achita la ghiseele de la Finante sumele pe care le datoreaza pentru anul agricol 2016, asa cum prevede Codul Fiscal. Mijlocul lunii este momentul pana la care trebuie sa se plateasca si cea de-a doua transa din impozitul pe norma de venit in agricultura, mai exact 50% din suma datorata.

Persoanele care detin suprafete agricole, dar si animale ce depasesc un anumit plafon sunt obligate la plata unui impozit indiferent daca vand sau nu produsele obtinute. Impozitul pe norma de venit in agricultura se aplica atat persoanelor fizice, cat si celor juridice.

Conform prevederilor art. 107 alin.(6) din Codul fiscal, plata impozitului anual stabilit conform deciziei de impunere anuale se efectueaza catre bugetul de stat in doua rate egale, astfel:

-50% din impozit pana la data de 25 octombrie;

-50% din impozit pana la data de 15 decembrie.

sursa: agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.