Atentie! Terenuri gratuite pentru tinerii fermieri

Scris de Echipa Alcedo

tineri-fermieri_27-06-2011Tinerii pana in 40 de ani, absolventi de Agronomie, pot sa primeasca terenuri de la stat in vederea infiintarii de ferme. O modificarea a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului (ADS) a fost publicata, ieri, in Monitorul Oficial ceea ce inseamna ca poate fi pusa in aplicare.La articolul 4, alineatul (1), dupa litera c) se introduce o noua litera, litera c1), care are urmatorul cuprins: <prin exceptie de la prevederile art. 21)1 si 21)6, concesionarea sau arendarea terenurilor cu destinatie agricola, libere de contract, in suprafata maxima de 50 de hectare, apartinand domeniului public si privat al statului, aflate in administrarea ADS, prin atribuire directa, tinerilor de pana la 40 de ani, absolventi ai invatamantului de profil, in vederea infiintarii de ferme. In situatia in care suprafetele de terenuri disponibile sunt mai mici decat cele solicitate, se aplica procedura concurentiala reglementata de prezenta lege>”, se arata in modificarea aparuta, ieri, in Monitorul Oficial.

In prezent, prin PNDR 2014-2020, tinerii din agricultura pot accesa fonduri prin Submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” in limita a 50.000 de euro/proiect, finantare nerambursabila ce se achita in doua transe. In plus, pentru a usura accesul la aceasta finantare, institutele de specialitate au elaborat proiecte-tip care pot fi adaptate si depuse la AFIR fara cheltuieli suplimentare cu firme de consultanta.

sursa: agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.