Atentie! Temperaturile generoase din urmatoarele zile vor favoriza aparitia mustelor si afidelor la culturile de cereale paioase!

Scris de Echipa Alcedo

Asa cum va spuneam si ieri, in urmatoarele 2 saptamani, mai ales in sudul tarii, se anunta temperaturi de primavara, cand in timpul noptilor temperaturile vor fi peste 0  grade C, iar ziua vor trece chiar de 15 grade C. Aceste temperaturi primavaratice favorizeaza aparitia afidelor, in special in culturile de grau si orz, dar si atacul larvelor de musca cerealelor, mai ales acolo unde samanta a fost tratata doar cu fungicid.

La o vizita in camp se pot observa plantele atacate de larvele de musca cerealelor: frunza centrala a acestora este ofilita, iar daca este smulsa se desprinde cu usurinta. Pentru o identificare mai exacta se poate indeparta ultima frunza (ingalbenita sau uscata), iar la baza tulpinii se depisteaza larva.

De asemenea, si afidele sunt destul de usor de vazut pe frunze, cu conditia sa se respecte cateva reguli de observatie:

  • sa se monitorizeze in special zonele cu risc de aparitie;
  • sa se caute prezenta afidelor pe serii de cate 10 plante, la 5 randuri distanta;
  • sa se realizeze monitorizarea in cele mai calde ore ale zilei (in conditii de frig si ploaie, afidele sunt mai greu de observat deoarece sunt pozitionate in insertia frunzelor).

In portofoliul de produse iscusite gasiti FASTER DELTA si FASTER MAGNUM, insecticide omologate pentru combaterea afidelor, dar si FASTER GOLD 50 EC, omologat atat pentru combaterea afidelor, cat si a larvelor de musca cerealelor.

Informatii detaliate despre aceste produse puteti afla accesand link-urile:

FASTER DELTA: https://alcedo.ro/produse/faster-delta/

FASTER MAGNUM: https://alcedo.ro/produse/faster-magnum/

FASTER GOLD 50 EC: https://alcedo.ro/produse/faster-gold-50-ec/

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.