Atentie! S-a aprobat inca o schema de ajutor de stat

Scris de Echipa Alcedo

perdele-forestiereIeri, in Monitorul Oficial al Romaniei a fost publicat Ordinul MADR nr. 1002/ 22 decembrie 2016 privind aprobarea schemei de ajutor de stat Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor”. Schema de ajutor de stat se acorda in cadrul Programului National Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, ajutoare cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Acordarea ajutorului de stat urmareste conservarea biodiversitatii specifice ecosistemelor forestiere si reducerea eroziunii solurilor forestiere.

Beneficiarii schemei sunt unitatile administrativ-teritoriale (UAT) care au in proprietate publica sau privata terenuri forestiere, persoanele fizice si juridice care au in proprietate privata terenuri forestiere, si asociatiile intre acestia, respectiv UAT – persoane fizice – persoane juridice.

Suprafetele eligibile schemei sunt terenurile forestiere, cu exceptia celor incadrate in tipul I functional (T I – paduri destinate ocrotirea naturii, pentru care, prin lege, este interzisa orice fel de exploatare de lemn sau de alte produse, fara avizul autoritatii competente), cu conditia ca terenurile destinate impaduririi sau reimpaduririi sa nu reprezinte mai mult de 15% din suprafata angajata. Suprafata minima pentru care se incheie angajamentul este de 100 ha. Schema se va aplica pana la data de 31 decembrie 2020, valoarea totala estimata fiind de 117.803.922 euro.

sursa: juridice.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.