Atentie la mana la tomate, vita de vie sau cartof!

Scris de Echipa Alcedo

Odata cu venirea ploilor, se creeaza conditii favorabile pentru dezvoltarea agentilor patogeni ce produc manari, patari sau alte boli la culturile de legume, vita de vie, cartof, etc. din camp. De asemenea, mana este prezenta si la culturile de tomate din solarii, iar preventia este cel mai bun mijloc pentru a limita si stopa atacul acestor agenti patogeni. Daca nu se intervine cu masuri de combatere, pierderile de productie pot fi partiale sau totale.

Nu este suficient sa aplici un tratament, important este si cand il aplici! Deci e momentul pentru tratament!

In news-ul de astazi va prezentam fungicidele MANOXIN MIX si MANOXIN COMBI.

MANOXIN MIX este un fungicid cu o formulare speciala, care are in compozitie doua substante active (metalaxil 8% + mancozeb 64%). Produsul exercita o dubla activitate – de contact si sistemica si are actiune atat preventiva, cat si curativa. Prin intermediul componentei sale sistemice (metalaxil), foarte mobila in planta, produsul asigura o buna protectie atat a vechilor, cat si a noilor cresteri survenite dupa aplicarea tratamentului. Mancozebul, prin actiunea sa de contact, inhiba germinarea sporilor ciupercilor patogene care produc mana (Oomycetes).

MANOXIN COMBI (metalaxil 8% + cupru din oxiclorura de cupru 40%) este un fungicid cu dubla activitate, de contact si sistemica, ce are atat actiune preventiva, cat si curativa. Metalaxilul, prin mobilitatea sa in planta, asigura o buna protectie si noilor cresteri pe o perioada de maxim 14 zile, iar oxiclorura de cupru (componenta de contact), prin actiunea preventiva, confera protectie impotriva noilor infectii, prin formarea unui strat protector pe suprafata plantei. Totodata, cuprul prezinta si proprietati bactericide.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO