Atentie la mana la culturile de tomate, vita de vie, vinete si cartof!

Scris de Echipa Alcedo

Conditiile meteorologice din ultima perioada au fost favorabile pentru dezvoltarea agentilor patogeni ce produc mana, patari sau alte boli la culturile de legume, vita de vie sau cartof din camp. De asemenea, mana este prezenta si la culturile de tomate din solarii, iar preventia este cel mai bun mijloc pentru a limita si stopa atacul acestor agenti patogeni.

Daca nu se intervine cu masuri de prevenire si combatere, pierderile de productie pot fi partiale sau totale.

MANOXIN COMBI este un fungicid cu dubla activitate, de contact si sistemica, ce are atat actiune preventiva, cat si curativa. Metalaxilul, prin mobilitatea sa in planta, asigura o buna protectie si noilor cresteri pe o perioada de maxim 14 zile, iar oxiclorura de cupru (componenta de contact), prin actiunea preventiva, confera protectie impotriva noilor infectii, prin formarea unui strat protector pe suprafata plantei. Totodata, cuprul prezinta si proprietati bactericide.

Doza omologata este de 2.5 kg/ha.

Se aplica in perioada de crestere intensa a plantelor de cartof, tomate, vinete si vita de vie:

  • CARTOF: tratamentele se aplica postfloral;
  • VITA DE VIE: tratamentele se aplica de la inflorit pana la compactarea ciorchinilor;
  • TOMATE, VINETE: tratamentele se aplica la aparitia primelor simptome ale atacului.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO