Atentie la mana din legume si vita de vie!

Scris de Echipa Alcedo

Manoxin-C 50 PUDin cauza caderilor masive de precipitatii din ultimele saptamani in culturile de vita de vie, cartof, tomate, castraveti, etc, exista riscul sa se instaleze ciuperca care provoaca boala numita mana. Aceasta este o boala foarte periculoasa, ce provoaca pagube foarte mari si care nu ataca numai frunzele, ci si fructele, iar in functie de specie ataca si lastarii si chiar florile. ALCEDO va recomanda pentru combaterea manei, produsele din gama Manoxin, si anume Manoxin M 60 PU si Manoxin C50 PU. Datorita substantelor active, aceste produse au un spectru larg de actiune fungicid-bactericida, de contact si sistemica, cu o foarte buna eficacitate, in special, fata de bolile de tip mana si fainare, precum si fata de unele bacterioze cu potential mare de daunare. Mai mult, eficacitatea cea mai buna se obtine cand tratamentele se aplica preventiv, in prima parte a perioadei de vegetatie, de crestere intensiva si de fructificare, inainte de aparitia primelor simptome de boala. In conditii favorabile evolutiei bolilor, tratamentele cu aceste produse se pot repeta la intervale de 7-12 zile, in functie de cultura, sensibilitatea soiurilor, stadiul de vegetatie si presiunea bolilor.

Manoxin-M 60 PUIn functie de cerintele de prevenire si combatere a altor boli, precum si a unor daunatori specifici, Manoxin M 60 PU si Manoxin C50 PU se pot aplica impreuna cu insecticide si acaricide, avandu-se in vedere recomandarile cuprinse in tehnologiile de cultura, referitoare la compatibilitatile si eficienta diverselor asocieri. De asemenea, se pot aplica in amestec cu fertilizantii foliari MICROFERT-U  si MICROFERT–FER.

Daca doriti sa achizitionati aceste produse, dar si alte produse de protectia plantelor, puteti apela la directorul zonal ALCEDO sau puteti intra la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO