Atentie la fertilizarea porumbului si florii soarelui in vegetatie!

Scris de Echipa Alcedo

Culturile de floarea soarelui, dar si de porumb, sunt deja in plina vegetatie in majoritatea solelor.. Pe langa combaterea buruienilor, a bolilor si daunatorilor, nici fertilizarea nu trebuie neglijata, pentru o vigoare buna si o dezvoltare armonioasa a plantelor.

Din oferta deosebit de generoasa de la Alcedo, va recomandam fertilizantii:

MICROFERT ZINC contine, pe langa zincul usor asimilabil, azot ureic, fosfor, potasiu, magneziu, sulf, bor, cupru, fier si mangan, pentru prevenirea carentelor care pot afecta concomitent cresterea, dezvoltarea plantelor si formarea recoltelor. La culturile de porumb, sunt necesare 1-3 fertilizari foliare, la intervale de 7-10 zile, incepand de la stadiul de 3-4 frunze, in concentratie de 0,5-1% (0,5-1 litru produs/100 litri apa). La floarea soarelui se recomanda aplicarea in concentratie de 0,2-0,5% (0,2-0,5 l produs/100 l apa).

FOLIMAX BMOL ECOMAX este foarte eficient in prevenirea si eliminarea rapida a simptomelor tipice ale deficientei plantelor fata de bor si molibden. Se aplica la culturile de floarea soarelui si porumb, in doza de 1-1,25 l/ha, incepand cu stadiul 4-6 frunze odata cu erbicidarea postemergenta.

FOLIMAX N PROGRESS este un ingrasamant foliar lichid cu azot cu eliberare lenta, formulat pentru aplicarea sigura si eficienta a azotului pe foliajul plantelor, in situatii de consum specific foarte ridicat. Se aplica la floarea soarelui si porumb, de la 4-6 frunze pana la limita de inaltime a intrarii utilajului de stropit, in doza de 3-5 l/ha, de 2-3 ori pe an.

FOLIMAX GOLD este un ingrasamant foliar lichid cu azot, magneziu si microelemente. Se poate aplica la floarea soarelui incepand cu fenofaza de 4 frunze pana la inaltimea de 80 cm a plantelor, dar si la porumb, in 2-3 tratamente foliare, combinate cu produse pentru protectia plantelor. Doza omologata: 2-4 l/ha.

YARAVITA ZEATREL, fertilizant foliar ce contine fosfor, potasiu, magneziu si zinc, specific pentru culturile de porumb. Se aplica in doza de 5 l/ha, in fenofaza 4-6 frunze.

YaraVita Zintrac 700 este un ingrasamant lichid care contine o concentratie mare de zinc cu aplicare foliara pentru a preveni si trata deficienta de zinc la cultura de porumb. Se aplica in doza de 0,3-1 l/ha, in stadiul de 3-8 frunze.

OLEOMAX are o formula speciala, cu un continut ridicat de fosfor, potasiu si bor, total solubil in apa si rapid asimilabil in plante, influentand decisiv formarea productiei si cresterea calitatii acesteia. Se aplica la floarea soarelui si porumb in doza de 1,5 – 3 kg/ha, in 2-3 tratamente foliare, de la 6-8 frunze la minim 14 zile.

UNIBORE este un fertilizant foliar pe baza de bor, foarte eficient in prevenirea sau remedierea problemelor de carenta ale culturilor de floarea soarelui. Se aplica in doza de 3 l/ha in stadiul de 6-8 perechi de frunze.

YARAVITA BORTRAC este un fertilizant foliar ce contine azot si bor,  cu aplicare la porumb in doza de 3 l/ha , in faza de 4-8 frunze. La floarea soarelui  doza este de 2-3 l/ha , aplicat incepand cu stadiul de 2 frunze pana la apritia butonului floral.

YARAVITA BRASSITREL PRO, o combinatie echilibrata de micronutrienti esentiali, recomandata la cultura de floarea soarelui, in doza de 3 l/ha , aplicat in stadiul de 4-8 frunze.

FOLIMAX BORON ECOMAX, fertilizant foliar pe baza de bor, se aplica la culturile de porumb si floarea soarelui,  in doza de 1-2 l/ha, cand plantele au inaltimea de 12-15 cm.