Atentie la daunatorul care face pagube mari in culturile de porumb! NUPRID AL 200 SC, insecticidul care-i vine de “hac” Diabroticii

Scris de Echipa Alcedo

Odata cu matasirea, in cultura de porumb apar si adultii viermelui vestic al radacinilor (Diabrotica virgifera virgifera), un daunator care desi nu a aparut de mult timp pe meleagurile noastre este prezent in aproape toate zonele tarii. In news-ul de astazi vrem sa va oferim solutia eficienta pentru a stii ce aveti de facut la momentul aparitiei acestui daunator. Solutia este NUPRID AL 200 SC, insecticid fabricat in Romania, cu un spectru mare de combatere. Este important de stiut, ca adultii, dupa aparitie ataca frunzele, apoi se hranesc cu polen, dupa care ataca matasea abia aparuta. Daca atacul se produce inainte de polenizare, pot aparea stiuleti sterili. Atacul produs de adulti este periculos cand acestia sunt in numar mare, si inainte de polenizare. Chiar daca atacul adultilor este mai putin periculos decat atacul larvelor, prin tratamentul cu NUPRID AL 200 SC se elimina adultii, ciclul biologic al insectei este oprit, deci se reduce foarte mult rezerva daunatorului din sol, in felul acesta limitandu-se atacul daunatorului in anii urmatori. Atentie! Insecticidul se aplica numai dupa inflorit! Pe langa combaterea Diabroticii, acest insecticid este util si in culturile de legume, dar si cartof.

Mai multe detalii despre acest insecticid, aflati de la dr. ing. Sorin STEFAN, director tehnic ALCEDO, urmarind filmuletul de mai jos. De asemenea, pentru a cumpara acest insecticid, apelati la reprezentantul ALCEDO din zona dvs. agricola.

Echipa ALCEDO