Atentie la daunatorii din spatiile protejate

Scris de Echipa Alcedo

seraDe regula, atat spatiile protejate, cat si solul aflat in acestea sunt atacate de o serie de agenti patogeni, dar si de daunatori. Acest lucru nu se intampla doar pe perioada vegetatiei ci si intre ciclurile de cultura. Numerosi daunatori pot ierna in scheletul din interiorul serelor si solariilor continuandu-si astfel evolutia. Printre daunatorii care, intre ciclurile de cultura, pot parcurge aceasta etapa in stare activa sau latenta de viata se numara: tripsul comun (Thrips tabaci) si tripsul californian (Frankliniella occidentalis), paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae) si paianjenul lat (Polyphagotarsonemus latus), dar si nematodul galicol al radacinilor (Meloidogyne incognita).

Pentru a combate acesti daunatori, prima masura profilactica recomandata este dezinsectia serelor  si solariilor intre ciclurile de cultura a legumelor, iar pentru acest lucru puteti utiliza Vertimec 1,8 EC (0,15-0,20%). Cea de a doua masura profilactica care ar trebui aplicata este dezinsectia solului. Aproape toate culturile de legume din sere si solarii sunt atacate de nematodul galicol al radacinilor, pagubele cauzate de acesta putand ajunge pana la compromiterea culturilor si a terenurilor pe care sunt cultivate. Dezinsectia solului se poate face pe cale chimica cu produse care actioneaza prin emiterea de vapori ca de exemplu: Basamid granule, Vydate 10 G, Nemathorin 10 G. De asemenea, se mai poate utiliza si Raisan 51, care ajuta la combaterea ciupercilor din sol (Fusarium, Verticillum, Rhizoctonia, Armillaria, Pythium, etc.), nematozilor (Meloydogine, Pratylenchus, etc.), insectelor, si nu in ultimul rand impotriva buruienilor. Mentionam ca in momentul efectuarii tratamentului, temperatura solului trebuie sa fie de minim 10-12 grade C.

Pentru a afla mai multe informatii despre aceste produse, dar si despre alte produse, puteti contacta directorul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO