Atentie la daunatorii care pandesc culturile de cereale paioase imediat dupa rasarire

Afidele si nu numai…..

Dupa o vara foarte secetoasa, a venit si un septembrie la fel de secetos… Nici un strop de ploaie, in majoritatea regiunilor tarii, sudul tarii fiind cel mai afectat. A venit octombrie cu ceva ploi si, chiar daca in cantitati mici, acestea dau sperante fermierilor care au semanat cereale paioase si inca mai seamana.

Urmarind prognozele privind evolutia vremii in luna octombrie, constatam ca temperaturile vor fi foarte ridicate pentru aceasta perioada, peste 150C la amiaza, ceea ce va crea conditii favorabile aparitiei daunatorilor in culturile de cereale paioase rasarite, in special a afidelor. Afidele apar sub forma de colonii pe frunze si tulpini, pe care le inteapa si absorb sucul celular, plantele nu se mai dezvolta, zonele atacate se decoloreaza si se vestejesc. Afidele sunt si vectori pentru virozele care produc piticirea si ingalbenirea plantelor, fenomenul fiind deosebit de periculos, mai ales la orz.

Ce recomanda specialistii ALCEDO pentru combaterea afidelor puteti citi aici.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.