Atentie la daunatorii care apar imediat dupa rasarirea culturii de rapita

Scris de Echipa Alcedo

Rapita este una din culturile de camp care a cunoscut cea mai mare extindere in Romania din ultimii 20 de ani.

Principalele probleme ale culturilor de rapita in toamna sunt date de puricii cruciferelor (Psylliodes spp. si Phyllotreta spp.), viespea rapitei (Athalia rosae), dar si alti daunatori.

De aceea, va recomandam ca imediat dupa rasarirea culturilor sa faceti vizite in camp si, imediat ce semnalati aparitia daunatorilor, sa interveniti rapid cu un insecticid.

Cu ce putem trata?

Insecticidul FASTER GOLD 50 EC, formulat sub forma de concentrat emulsionabil, doza recomandata este de 0,1 l/ha.

Insecticidul FASTER 10 CE, nesistemic, cu actiune de contact si prin ingestie, formulat sub forma de concentrat emulsionabil, doza recomandata este de 0,2 l/ha.

Insecticidul FASTER DELTA, formulat sub forma de concentrat emulsionabil, care actioneaza prin contact si ingestie, doza recomandata este de 0,3 l/ha.

Insecticidul MOSPILAN 20 SP, cu actiune sistemica, formulat sub forma de pulbere solubila in apa, doza recomandata este de 0,15 kg/ha.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO