Atentie la bolile la porumb si floarea soarelui!

Scris de Echipa Alcedo

Dupa valul de ploi din ultima perioada, chiar daca distributia a fost neuniforma la nivelul intregii tari, culturile de porumb si de floarea soarelui se prezinta bine… dar atentie, incep sa-si face aparitia bolile. De ce? Umiditatea favorizeaza aparitia bolilor.

Ce putem face?

Chiar daca nu si-au facut aparitia, preventiv trebuie intervenit cu un fungicid sistemic, pentru combaterea agentilor patogeni care produc boli la aceste culturi, precum patarea carbunoasa a frunzelor (Cochliobolus carbonum), patarea cenusie a frunzelor – helmintosporioza (Exserohilum turcicum), patarea in ochi a frunzelor de porumb (Kabatiella zeae), rugina porumbului (Puccinia sorghi) in cultura porumbului si alternarioza (Alternaria helianthi), patarea bruna si frangerea tulpinilor (Diaporthe helianthi), patarea neagra (Phoma macdonaldii), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) in cultura de floarea soarelui.

Pentru prevenirea si combaterea acestor boli, specialistii ALCEDO recomanda fungicidul COMET.

COMET este un fungicid pe baza de piraclostrobin, cu actiune protectiva, curativa si eradicativa. Piraclostrobinul este o strobilurina cu actiune translaminara si sistemie locala, ce inhiba germinatia sporilor si controleaza cresterea micelului si sporularea. De asemenea, efectele fiziologice dovedite conduc la imbunatatirea fotosintezei, utilizarea mai eficienta a ingrasamintelor, cresterea rezistentei plantelor la stres si la arsurile solare precum si la seceta, mai putine frunze imbatranite, tulpini mai rezistente la frangere.

Important! COMET ofera o protectie de aproximativ 21 de zile. Pentru a obtine maximum de siguranta, se recomanda aplicarea preventiva.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO