Atentie la bolile culturii de rapita!

Scris de Echipa Alcedo

Precipitatiile din ultimele zile au favorizat dezvoltarea si aparitia agentilor fitopatogeni care provoaca boli precum fainarea si innegrirea tulpinilor, dar si alte boli ale culturii de rapita.

Trebuie acordata o atentie deosebita in ceea ce priveste bolile foliare ale rapitei, mai ales in aceasta toamna cand suprafetele cultivate sunt reduse.

Retineti! Inca din toamna este importanta aplicarea unui fungicid precum SALVATOR 25 EW sau ZIZAN 500 SC, in doza de 0,5 l/ha sau PROMINO 300 EC, in doza de 0,3-0,6 l/ha, care va asigura un control maxim asupra bolilor specifice culturii de rapita.

Tot in toamna, si biofungicidul POLYVERSUM, omologat la rapita in doza de 0,1 kg/ha, inhiba sporii unor agenti fitopatogeni si ajuta la regenerarea plantelor la iesirea din iarna.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.