Atentie la bolile care ataca calatidiul la floarea soarelui!

In ultima vreme, in majoritatea zonelor tarii au fost precipitatii aproape in fiecare zi, iar asta nu poate decat sa ne bucure.

Insa odata cu ploile se creeaza conditii pentru dezvoltarea agentilor fitopatogeni si aparitia bolilor in cultura de floarea soarelui. Floarea soarealui este in fenofaza de aparitia calatidiului, perioada in care isi fac aparitia si unele dintre cele mai periculoase boli, asa cum este si putregaiul alb, produs de ciuperca Sclerotinia sclerotiorum.

Daca la bolile foliare pierderile nu sunt asa de mari, la cele care actioneza asupra calatidiului, daca nu se intervine, pierderile pot fi totale.

Specialistii ALCEDO va recomanda sa nu mai asteptati aparitia simptomelor bolii, deoarece cand apar simptome pe calatidiu, o parte din productie este deja pierduta. Ce fungicide recomanda acestia? Raspunsul, aici.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.