Atentie la atacul puricilor cruciferelor, imediat dupa rasarirea culturilor de rapita!

Scris de Echipa Alcedo

O problema deloc de neglijat imediat dupa rasarirea rapitei (in functie de conditiile din toamna) este atacul puricilor cruciferelor (Psylliodes spp. si Phyllotreta spp.), iar daca atacul survine imediat dupa rasarire si nu se intervine, tinerele plantute de rapita nu au nicio sansa si pot fi distruse, mai ales in conditiile acestei toamne, care se anunta destul de calduroasa, deci puricii isi vor face aparitia in mod sigur.

De aceea, va recomandam ca imediat dupa rasarirea culturilor, sa nu ezitati sa faceti vizite dese in camp si, imediat ce semnalati aparitia daunatorilor, sa interveniti rapid cu un insecticid.

Cu ce putem trata?

In portofoliul ALCEDO de PRODUSE ISCUSITE gasiti doua insecticide din categoria piretroizilor, cu aceeasi substanta activa, dar cu forma de conditionare diferita: KARIS 10 CS si FASTER GOLD 50 EC.

Insecticidul KARIS 10 CS (lambda cihalotrin 100 g/l) este o formulare moderna – suspensie de microcapsule cu o degajare lenta a substantei active. Aplicat in doza de 0,05 l/ha, combate atat puricii cruciferelor, cat si alti daunatori care ataca rapita.

Insecticidul FASTER GOLD 50 EC (lambda cihalotrin 50 g/l), formulat sub forma de concentrat emulsionabil, doza recomandata este de 0,1 l/ha.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.