Atentie la atacul puricilor cruciferelor, imediat dupa rasarirea culturilor de rapita, dar si la viespea rapitei si alti daunatori, mai tarziu!

Scris de Echipa Alcedo

O problema deloc de neglijat imediat dupa rasarirea rapitei (in functie de conditiile din toamna) este atacul puricilor cruciferelor (Psylliodes spp. si Phyllotreta spp.), iar daca atacul survine imediat dupa rasarire si nu se intervine, tinerele plantute de rapita nu au nicio sansa si pot fi distruse, mai ales in conditiile acestei toamne, care se anunta destul de calduroasa, deci puricii isi vor face aparitia in mod sigur.

De aceea, va recomandam ca imediat dupa rasarirea culturilor, sa nu ezitati sa faceti vizite dese in camp si, imediat ce semnalati aparitia daunatorilor, sa interveniti rapid cu un insecticid.

Si ca sa ca fie si mai grava situatia, isi face aparitia si viespea rapitei (Athalia rosae) sau alti daunatori, in special lepidoptere.

Cu ce putem trata?

In portofoliul ALCEDO de PRODUSE ISCUSITE gasiti mai multe insecticide, fie din categoria piretroizilor (KARIS 10 CS, FASTER GOLD 50 EC, FASTER 10 CE, FASTER DELTA), fie din categoria neonicotinoidelor (MOSPILAN 20 SP).

Insecticidul KARIS 10 CS (lambda cihalotrin 100 g/l) este o formulare moderna – suspensie de microcapsule, cu o degajare lenta a substantei active. Aplicat in doza de 0,05 l/ha, combate atat puricii cruciferelor, cat si alti daunatori care ataca rapita.

Insecticidul FASTER GOLD 50 EC (lambda cihalotrin 50 g/l), formulat sub forma de concentrat emulsionabil, doza recomandata este de 0,1 l/ha.

Insecticidul FASTER 10 CE (cipermetrin 100 g/l), nesistemic, cu actiune de contact si prin ingestie, formulat sub forma de concentrat emulsionabil, doza recomandata este de 0,2 l/ha.

Insecticidul FASTER DELTA (deltametrin 25 g/l), formulat sub forma de concentrat emulsionabil, care actioneaza prin contact si ingestie, doza recomandata este de 0,3 l/ha.

Insecticidul MOSPILAN 20 SP (acetamiprid 20%), cu actiune sistemica, formulat sub forma de pulbere solubila in apa, doza recomandata este de 0,150 kg/ha.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO