Atentie la atacul puricilor cruciferelor, dar si al viespei rapitei, imediat dupa rasarirea culturilor de rapita!

Scris de Echipa Alcedo

O problema deloc de neglijat imediat dupa rasarirea rapitei, in functie de conditiile din toamna, este atacul puricilor cruciferelor (Psylliodes spp. si Phyllotreta spp.). Daca atacul survine imediat dupa rasarire si nu se intervine, tinerele plantute de rapita nu au nicio sansa si pot fi distruse, mai ales daca isi vor face aparitia si viespea rapitei (Athalia rosae) sau alti daunatori.

De aceea, va recomandam ca imediat dupa rasarirea culturilor, sa nu ezitati sa faceti vizite dese in camp si, imediat ce semnalati aparitia daunatorilor, sa interveniti rapid cu un insecticid.

Cu ce putem trata?

Insecticidul FASTER GOLD 50 EC, formulat sub forma de concentrat emulsionabil, doza recomandata este de 0,1 l/ha.

Insecticidul FASTER 10 CE, nesistemic, cu actiune de contact si prin ingestie, formulat sub forma de concentrat emulsionabil, doza recomandata este de 0,2 l/ha.

Insecticidul FASTER DELTA, formulat sub forma de concentrat emulsionabil, care actioneaza prin contact si ingestie, doza recomandata este de 0,3 l/ha.

Insecticidul MOSPILAN 20 SP, cu actiune sistemica, formulat sub forma de pulbere solubila in apa, doza recomandata este de 0,15 kg/ha.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO