Atentie la alternarioza in cultura de tomate!

Producerea tomatelor este o activitate economica si alimentara de mare importanta, Romania ocupand locul opt in topul celor mai mari producatori de tomate din UE. La ora actuala, aceasta cultura permite obtinerea de profituri semnificative, in special in cazul aplicarii tehnologiilor performante.

Alternarioza sau patarea bruna a tomatelor este o boala frecvent intalnita in culturile de tomate. Este provocata de agentul patogen Alternaria solani, ce se regaseste in toate regiunile unde se cultiva legume solanacee. Daca nu este combatuta la timp cu produse fitosanitare eficiente, boala se poate extinde rapid si poate duce la stagnarea cresterii tomatelor, ofilirea plantelor si chiar uscarea acestora.

Mai multe detalii despre masurile care se pot aplica, dar si despre produsele omologate pentru combaterea alternariozei, puteti citi aici.

Sursa foto: Cristina Luminare, ICDPP Bucuresti

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.