Atentie la afide! Monitorizati culturile de cereale paioase!

Scris de Echipa Alcedo

Odata cu caldura, afidele (Aphis spp.) au aparut peste tot, observandu-se atacuri puternice la culturile de cereale paioase. Daca nu se intervine la timp cu masuri de combatere, pagubele cauzate pot fi foarte mari, ajungandu-se pana la moartea plantelor. Pragul economic de daunare este de 2-25 afide/spic sau 10 afide/planta.

De asemenea, afidele sunt vectori pentru viroze, care odata intrate in plante sunt greu de combatut. Poate cea mai buna masura de combatere a virozelor este stoparea vectorului, adica combatera afidelor si a altor insecte care inteapa si sug sucul celular al plantelor.

Alegeti KARIS 10 CS, piretroid iscusit pentru combaterea afidelor din culturile de grau, orz, ovaz si grau durum de toamna si primavara.

De ce este KARIS 10 CS iscusit? Pentru ca actioneaza atat prin contact, cat si prin ingestie asupra adultilor si a larvelor, avand efect rapid si de soc. Totodata, este compatibil cu majoritatea programelor de protectie a plantelor.

Cum se aplica? Tratamentele se aplica la avertizare, in timpul perioadei de vegetatie. Doza recomandata este 0,05 l/ha. Pentru imbunatatirea eficacitatii este important ca produsul sa fie aplicat astfel incat sa se asigure acoperirea uniforma a plantelor cu solutie.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO