Atentie horticultori! In anumite zone agricole, ploile au favorizat aparitia manei si fainarii

Scris de Echipa Alcedo

Manoxin-M 60 PUCaderea ploilor din ultimele saptamani au favorizat in anumite zone din tara aparitia de boli atat in culturile legumicole dar si in plantatiile viticole, potrivit informatiilor parvenite la redactie de la cativa legumicultori din sudul si sud-estul agricol al tarii. Nu mai este o noutate pentru nimeni ca mana si fainarea la vita de vie, dar si la castraveti, precum si putregaiul radacinii, tulpinii si fructelor la ardei si vinete sunt boli ce va pun in pericol culturile. Pentru a nu va confrunta cu efectele nedorite ale acestor boli, si pentru va proteja culturile neafectate inca de aceste boli, puteti sa apelati la efectuarea de tratamente fitosanitare cu fungicidele Manoxin C 50 PU sau Manoxin M 60 PU, in doza de 4 kg/ha.

 Manoxin-C 50 PUEste bine de stiut ca Manoxin C 50 PU contine cupru din oxiclorura de cupru, fosetil de aluminiu, si miclobutanil, iar Monoxin 60 PU contine fosetil de aluminiu, mancozeb si miclobutanil. Datorita acestui mix de substante active, aceste doua produse au un spectru larg de actiune fungicid-bactericida, de contact si sistemica, cu o foarte buna eficacitate impotriva manei, fainarii si a unor bacterioze cu grad mare de daunare.

Atentie! Eficacitatea cea mai buna se obtine cand tratamentele sunt efectuate preventiv sau la aparitia primelor simptome de boala.

Asadar, daca doriti sa achizitionati aceste produse sau alte produse de protectia plantelor, luati legatura cu reprezentantii ALCEDO din zona dvs. sau consultati site-ul la SECTIUNEA PRODUSE.