Atentie! Fermierii din zona de sud a tarii au semnalat atac de Ceutorhynchus napi in cultura de rapita

Atentie, fermieri! In aceasta perioada, temperaturile din zonele de sud si sud-est sunt favorabile aparitiei gargaritei tulpinilor de rapita (Ceutorhynchus napi).

In aceste conditii, va recomandam sa utilizati capcane lipicioase si sa monitorizati zilnic intre orele 10:00 si 12:00 culturile de rapita.

La aparitia a 3 pana la 5 daunatori, efectuati un tratament de combatere cu un insecticid piretroid de sinteza, cum este FASTER DELTA (0,3 l/ha) care, pe langa gargarita tulpinilor de rapita (Ceutorhyncus napi), combate si alti daunatori din cultura de rapita: gandacul lucios al rapitei (Meligethes aeneus), viespea rapitei (Athalia rosae), paduchele cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae).

Acesta poate fi asociat cu un fertilizant foliar precum FoliMax Sulf-IQ, in doza de 3 l/ha.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.