Atentie, fermieri! Vremea calda favorieaza aparitia afidelor si a larvelor de musca cerealelor!

Scris de Echipa Alcedo

Zilele acestea putem constata ca temperatura aerului depaseste 25°C in multe zone din sudul Romaniei desi este final de octombrie!

Temperaturile anormal de mari favorizeaza aparitia afidelor, dar si atacul larvelor de musca cerealelor, mai ales acolo unde samanta a fost tratata doar cu fungicid.

La o vizita in camp se pot observa plantele atacate de larvele muscai cerealelor: frunza centrala a acestora este ofilita, iar daca este smulsa se desprinde cu usurinta. Pentru o identificare mai exacta se poate indeparta ultima frunza (ingalbenita sau uscata), iar la baza tulpinii se depisteaza larva.

De asemenea, si afidele sunt destul de usor de vazut pe frunze, cu conditia sa se respecte cateva reguli de observatie:

  • sa se monitorizeze in special zonele cu risc de aparitie;
  • sa se caute prezenta afidelor pe serii de cate 10 plante, la 5 randuri distanta;
  • sa se realizeze monitorizarea in cele mai calde ore ale zilei (in conditii de frig si ploaie, afidele sunt mai greu de observat deoarece sunt pozitionate in insertia frunzelor).

In aceste situatii, se impune efectuarea tratamentului cu insecticidul FASTER GOLD 50 EC in doza de 0.1 l/ha.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.