Atentie, fermieri! Viespea rapitei (Athalia rosae) si-a facut deja aparitia in culturile de rapita abia rasarite.

Daca zilele trecute va spuneam cat de periculosi sunt puricii de pamanat (Psylliodes chrysocephala si Phyllotreta atra) pentru cultura de rapita in primele faze de vegetatie, de ceva vreme, mai ales in toamnele calde, isi face aparitia tot mai des viespea rapitei (Athalia rosae).

Daca adultul nu prezinta niciun pericol pentru planta de cultura, deoarece se hraneste cu nectarul florilor din flora spontana, larva acesteia este foarte pagubitoare, deoarece in 24 de ore poate consuma dublul greutatii corpului. Si in acest an, in solele in care umiditatea din sol a permis culturii sa rasara, si-a facut deja aparitia viespea rapitei, in stadiul de adult.

Ce-i de facut?

Sa se monitorizeze atent culturile de rapita si, imediat ce se semnaleaza prezenta daunatorului (PED 1-2 larve/planta), sa se intervina cu un insecticid.

Recomandarea noastra este MOSPILAN 20 SP, in doza de 0,150 kg/ha + FASTER DELTA, in doza de 0,3 l/ha.

De ce recomandam 2 insecticide?

Pentru a avea o actiune imediata, data de FASTER DELTA, dar si de lunga durata, data de MOSPILAN 20 SP.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.