Atentie fermieri! Se modifica procedura pentru plata subventiei la motorina!

Scris de Echipa Alcedo

APIAActul normativ care reglementeaza plata ajutorului de stat pentru motorina folosita in agricultura, HG 1174/2014, este modificat, din nou! Sunt schimbari in procedura de plata a subventiei si, in acelasi timp, Ministerul Agriculturii a stabilit bugetul pentru anul 2016. Ministerul Agriculturii propune un buget de 647.248,803 mii lei pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura in anul 2016. O alta propunere importanta este desfiintarea lantului birocratic prin care banii ajung la fermierii romani.

Astfel, desi toate schemele de ajutor financiar in agricultura sunt achitate de la centru, Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Bucuresti vireaza sumele in conturile agricultorilor, proiectul de act normativ modifica legea si stabileste ca plata ajutorului de stat pentru motorina sa fie facuta de Centrele judetene APIA. Valoarea accizei la motorina a fost  de 1,7975 lei /litru pentru anul 2015, si pentru anul 2016 ramane identica. Este important de retinut ca aceste modificari ale legii sunt in faza de proiect si vor fi supuse aprobarii in sedinta Guvernului.

sursa: pescurt.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.