Atentie, fermieri! Se inregistreaza zbor intens al fluturilor de Ostrinia nubilalis si Helicoverpa armigera la porumb!

In urma activitatii de monitorizare a daunatorilor Ostrinia nubilalis si Helicoverpa armigera din cultura de porumb, desfasurata in cadrul programului Arc™ farm intelligence, sezonul de monitorizare 2022, va informam ca se inregistreaza zbor intens al fluturilor de Ostrinia nubilalis in capcanele feromonale instalate in zonele Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, iar in zilele urmatoare se estimeaza inregistrarea zborului maxim al fluturilor din prima generatie (G1).

De asemenea, s-a inregistrat zborul maxim al adultilor de Helicoverpa armigera, din prima generatie, in zonele Banat, Crisana, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, iar in zona Moldovei capturile sunt in continua crestere.

Avand in vedere conditiile climatice prognozate pentru perioada urmatoare, cat si stadiul de dezvoltare al plantelor de porumb, este recomandata aplicarea unui tratament cu insecticidul CORAGEN in urmatoarele 2 – 3 zile, pentru controlul populatiilor de Ostrinia nubilalis si Helicoverpa armigera. Ambii daunatori pot fi simultan in cultura de porumb, iar CORAGEN este foarte eficient pentru controlul celor doi daunatori.

Momentul optim de aplicare este de la depunerea pontei pana in primele doua zile de la eclozare (larve neonate). Datorita activitatii ovi-larvicide excelente, CORAGEN previne patrunderea larvelor in tulpina sau in stiuletele de porumb si reduce pagubele cantitative si calitative determinate de atacul celor doi daunatori in culturile de porumb.

Se aplica de la stadiul de 4 frunze pana la recoltare (BBCH 14 – 87), in doza de 125 ml/ha.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.