Atentie, fermieri! S-a inregistrat curba maxima de zbor a daunatorului Ostrinia nubilalis, generatia II.

Scris de Echipa Alcedo

In ultimii ani, sfredelitorul porumbului (Ostrinia nubilalis), alaturi de omida fructificatiilor (Helicoverpa armigera), sunt din ce in ce mai prezenti in lanurile de porumb, cu consecintele economice negative asupra calitatii productiei si asupra rentabilitatii fermierilor.

In urma activitatii de monitorizare a daunatorilor Ostrinia nubilalis si Helicoverpa armigera din cultura de porumb, desfasurata de compania FMC in cadrul programului Arc™ farm intelligence, in ultimele zile s-a inregistrat maximul de zbor al adultilor de Ostrinia nubilalis, generatia a II-a in anumite puncte de monitorizare din zonele Banat, Muntenia, Crisana, Moldova, Dobrogea.

Tinand cont de informatiile de mai sus, recomandam a se aplica un tratament cu insecticidul CORAGEN® in urmatoarele 3-5 zile pentru controlul daunatorului Ostrinia nubilalis, la doza de 125 ml/ha, doza eficienta pentru toate stadiile de dezvoltare.

Pentru fermierii care au infiintat culturi de porumb in sistem ecologic, dar nu numai, va recomandam insecticidul DIPEL DF, in doza de 0,6-1 l/ha, foarte eficient in combaterea daunatorilor din ordinul Lepidoptera (omizi, molii, fluturi).