Atentie fermieri! Plata motorinei pentru trimestrul IV ar putea fi facuta

Scris de Echipa Alcedo

 

erbicide (1)Potrivit lui Mihai Putintei, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), fermierii vor avea in conturi, in aceasta saptamana, ajutorul pentru motorina folosita in agricultura in trimestrul IV din 2014, darsi subventiile pentru zona defavorizata.

Au fost inaintate documentele pentru alocarea sumelor. Cred ca, in cursul acestei saptamani, vom putea deconta contravaloarea accizei la motorina utilizata in trimestrul IV din 2014. Ca sa completez sfera platilor ce se vor face in perioada imediat urmatoare, suntem in procesul de autorizare a ajutoarelor financiare pentru zonele defavorizate, la ovine si bovine. Termenul prevazut de Regulamentul european este 30 iunie. Noi incercam ca, dupa 15 iunie, sa facem plata si pe aceste doua scheme“, a declarat directorul.

Plata ajutorului de stat la motorina se acorda sub forma de rambursare, in limita bugetului anual aprobat. Suma totala alocata schemei de ajutor este de 162.673,75 mii lei. Cantitatea totala de motorina pentru care se acorda este de 90.500,00 mii litri. In cazul in care cantitatile solicitate in cereri depasesc aceasta cantitate, cuantumul platilor se reduce proportional.

sursa: agroinfo.ro