Atentie, fermieri! Nu cumparati Nuprid Al 600 FS FALS!!!

Scris de Echipa Alcedo

In piata este o oferta foarte generoasa de NUPRID AL 600 FS – care se dovedeste a fi fals! Insecticidul ofertat spre vanzare nu are nicio legatura cu produsul original, multe din elementele de identificare lipsind, fiind de fapt un produs contrafacut!

Dupa cum stiti, acest insecticid a primit aprobare de utilizare (derogare), in primavara 2024, pentru tratamentul semintelor de porumb si floarea soarelui, dar comercializarea si utilizarea se face in condititii speciale, adica numai prestatorii de serviciii autorizati de unitatile fitosanitare, pot utiliza acest insecticid. De asemenea, companiile responsabile de comercializarea produsului comunica saptamanal la Autoritatea Nationala Fitosanitara cantitatile de produs comercializate si cantitatea de samanta tratata, deci totul este inregistrat si raportat.

Si cu toate astea, la o simpla cautare pe internet gasesti insecticidul, ofertele fiind chiar negociabile.

Asadar ATENTIE, NU CUMPARATI PRODUSE DE PROTECTIA PLANTELOR DECAT DE LA FIRME AUTORIZATE!!!

Cumpararea de “chilipiruri” va poate cauza pagube majore, de la lipsa de protectie a culturii pe care aplicati astfel de produse, pana la compromiterea ei totala cu efecte aspra culturilor viitoare!!!