Atentie, fermieri! Larvele de musca cerealelor isi fac simtita prezenta si in jud. Olt!

Saptamana trecuta va semnalam faptul ca larvele de musca cerealelor au inceput sa provoace daune culturilor din jud. Arges, insa acestea isi fac simtita prezenta astazi si in jud. Olt.

Larvele de musca cerealelor ataca plantele, iar simptomele sunt usor de identificat:

  • frunza centrala este ofilita, iar daca este smulsa se desprinde cu usurinta
  • perforarea tulpinii principale in zona coletului si colorarea in brun-rosiatic
  • roaderea mugurelui terminal si a tesuturilor bazale
  • plantele se usuca in intregime

Pentru o identificare mai exacta se poate indeparta ultima frunza (ingalbenita sau uscata), iar la baza tulpinii se depisteaza larva.

In aceste conditii, va recomandam aplicarea unui tratament cu insecticidul FASTER GOLD 50 EC in doza de 0.1 l/ha, care are efect de combatere si asupra afidelor.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.