Atentie fermieri, din 2016 – numai samanta certificata

In perioada 2015-2020, Romania va beneficia de importante alocari financiare de la Uniunea Europeana, fapt ce impune luarea tuturor masurilor necesare pentru derularea fondurilor destinate finantarii politicii agricole comune si pentru a asigura o capacitate ridicata de absorbtie a acestor fonduri. In vederea celor mentionate mai sus, in data de 23.03.2015, a fost publicata in Monitorul Oficial, OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020. In aceasta Ordonanta, la capitolul VIII- Sprijinul cuplat, art. 24, alin (3), sunt specificate urmatoarele:

„Pentru culturile sau plantatiile care se infiinteaza incepand cu anul 2016, fermierii trebuie sa faca dovada ca utilizeaza samanta si material saditor certificate oficial potrivit prevederilor Legii nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul si certificarea calitatii, comercializarea semintelor si a materialului saditor, precum si testarea si inregistrarea soiurilor de plante, republicata, cu exceptia fermierilor participanti la schema simplificata pentru micii fermieri“.

Mai multe detalii gasiti prin accesarea link-ului de mai jos:
http://www.apia.org.ro/files/pages_files/15-04-09-03-42-55OUG_nr._3_-_2015_privind__schemele_de_plata_in_perioada__2015-2020.pdf

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.