Atentie fermieri, de azi se pot depune proiecte pentru masura 121

Scris de Echipa Alcedo

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a lansat, azi, prima sesiune de depunere de proiecte pentru masura 121 – „Modernizarea exploatatiilor agricole”.  Potrivit MADR, 115 milioane de euro vor fi orientate catre investitiile efective in fermele vegetale si zootehnice, iar 35 de milioane de euro vor merge pentru spijinirea fermelor de familie.

Alocarea pentru fermele de familie va fi impartita in proportie de 50% pentru sectorul vegetal si 50% pentru sectorul zootehnic, iar valoarea maxima eligibila va fi de 125.000 euro/proiect. Ponderea sprijinului nerambursabil va fi de 40%, urmand ca restul de 60% sa fie acoperit de cofinantare din partea fermierului. Exista, totodata, posibilitatea majorarii sprijinului nerambursabil cu 10% pentru investitiile realizate de tinerii agricultori, cu varsta sub 40 de ani, 10% pentru investitiile realizate in zonele defavorizate si 10% pentru investitiile destinate imbunatatirii eficientei utilizarii si depozitarii ingrasamintelor cu azotat si tratamentului apelor reziduale in exploatatiile agricole.

Sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.