Atentie fermieri! Astazi, Guvernul decide prelungirea termenului de depunere a declaratiilor fiscale

ANAF1In sedinta de Guvern de astazi se va dezbate Ordonanta de Urgenta privind prelungirea termenului de depunere a declaratiilor fiscale si de plata a creantelor fiscale, scadente astazi, 25 ianuarie 2017. Intr-un anunt recent, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) comunica faptul ca a inaintat catre Guvern aceasta Ordonanta, si se incearca prelungirea termenului de depunere a declaratiilor si plata creantelor scadente, cu doua zile. “ANAF a inaintat proiectul de Ordonanta de Urgenta privind prorogarea termenului de depunere a declaratiilor fiscale si de plata a creantelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017 Ministerului Finantelor Publice, in vederea initierii procedurii de avizare si a includerii pe agenda de lucru a Guvernului din data de 25 ianuarie 2017. ANAF a initiat aceasta propunere avand in vedere faptul ca luna ianuarie reprezinta varful anual de depunere, iar data de 25 ianuarie 2017 este precedata de patru zile nelucratoare”, se arata in comunicatul ANAF. Cele patru zile nelucratoare la care se face referire sunt doua de weekend (21 si 22 ianuarie 2017), o zi libera pentru bugetari (23 ianuarie 2017) si o zi libera legala pentru toti salariatii (24 ianuarie 2017).

Precizam ca, printre declaratiile fiscale ce trebuie transmise autoritatilor pana astazi se numara formularul 100 (Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat), formularul 112 (Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate) si formularul 300 (Decontul de taxa pe valoarea adaugata).

sursa: hotnews.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.