Atentie, fermieri! Afidele si-au facut aparitia in culturile de cereale paioase!

A trecut perioada scurta de ploi si a venit caldura si, odata cu ea, au aparut si afidele in culturile de cereale paioase.

Daca nu se intervine cu masuri de combatere, acestea pot cauza pagube mari, inclusiv moartea plantelor. De asemenea, afidele sunt vectori pentru virozele care, odata intrate in plante, sunt greu de combatut. Poate cea mai buna masura de combatere a virozelor este stoparea vectorului, adica combatera afidelor si a altor insecte care inteapa si sug sucul celular al plantelor.

Cu ce produse putem combate afidele?

FASTER DELTA este un piretroid de sinteza care actioneaza prin contact si ingestie, afectand sistemul nervos al insectelor. Are efect repelent si de soc si actioneaza ca inhibitor de nutritie asupra insectelor. Are o durata de protectie in cultura de 7 – 10 zile, indiferent de stadiul de vegetatie. Acoperirea completa si uniforma a plantelor este esentiala pentru o buna protectie impotriva atacului insectelor.

FASTER GOLD 50 EC este un alt piretroid a carui substanta activa face parte din generatia a treia de piretroizi de sinteza, care se caracterizeaza printr-o mai mare fotostabilitate si o mai accentuata activitate insecticida decat grupele precedente. FASTER GOLD 50 EC actioneaza atat asupra adultilor, cat si a larvelor.

Important! Acolo unde in aceasta perioada temperaturile sunt ridicate, recomandam efectuarea tratamentului dimineata sau seara, cand temperatura este mai mica de 25°C.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.