Asigurati-va din timp ca aveti produse pentru tratamentul de iarna la pomi si vita de vie

Nuprid-OilNuprid OIL 004 CE, actiune rapida si eficienta impotriva daunatorilor!

Chiar daca acum temperaturile sunt in continuare cu minus, totusi, trebuie sa va pregatiti din timp pentru tratamentele fitosanitare pe care trebuie sa le faceti in urmatoarea perioada, la pomi si vita de vie. Asadar, in newsletter-ul de astazi va readucem in atentie un insecticid, folosit de foarte multi pomicultori si viticultori, si anume Nuprid OIL 004 CE, produs fabricat in Romania.

Nuprid OIL 004 CE este primul tratament in schema de combatere a daunatorilor din plantatiile de pomi fructiferi si vita de vie, denumit si tratament “de iarna”, si de aceea este important sa nu-l neglijati. Astfel, prin acest tratament sunt eliminati unii dintre cei mai periculosi daunatori ai acestor culturi, iar formularea insecticidului in ulei, care se preteaza numai in aceasta faza de vegetatie, face ca Nuprid OIL 004 CE sa penetreze mai bine scutul protector al paduchilor. De multe ori, din cauza densitatii mari ai acestor daunatori, chiar daca se intervine in vegetatie, ei apuca sa faca pagube in culturi. Daca in vegetatie, gama de insecticide este variata si costurile sunt mari, prin tratamentul de iarna se poate reduce numarul de tratamente in vegetatie.

Nuprid OIL 004 CE este omologat pentru tratamente la pomii fructiferi, dar si la vita de vie si poate fi utilizat in perioada de repaus vegetativ, pana la inceputul dezmuguritului. Combate daunatori precum: paduchele din San Jose, acarianul rosu si cel comun, afide (oua de rezistenta), dar si paduchele testos. Pentru pomii fructiferi se recomanda a se folosi in concentratie de 1,5% (15 l in 1000 l apa/ha), iar pentru suprafete mai mici 1,5 litri in 100 litri apa sau  150 ml in 10 litri apa.

La vita de vie se foloseste in concentratie de 1% (10 l in 1000 l apa/ha) sau pentru suprafete mai mici, 1 l in 100 l apa sau 100 ml in 10 l apa.

Retineti! Aceste tratamente se fac in ferestrele iernii, atunci cand temperatura depaseste 10ºC.

Este important de specificat ca pentru soiurile de mar si vita-de-vie, sensibile la fainare, se poate aplica in amestec cu un fungicid sistemic (Topsin 500 SC, Bumper 250 CE), la inceputul dezmuguritului, asigurandu-se combaterea concomitenta si a bolilor, cum sunt moniliozele la majoritatea speciilor pomicole, rapanul si fainarea la mar, iar la vita de vie pentru fainare.

Totodata, la speciile semintoase de pomi se poate aplica impreuna cu ALCUPRAL 50 PU, pentru prevenirea atacului timpuriu de Erwinia amylovora, iar la speciile samburoase impotriva moniliozei. Nu se va aplica in amestec cu produsele pe baza de sulf, zeama bordeleza si captan.

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.