Asigura un START BUN culturilor tale, aplicand INGRASAMINTE STARTER!

Scris de Echipa Alcedo

Pentru a avea plante puternice si cu o toleranta mai buna la factorii de stres, ai nevoie de o inradacinare rapida si uniforma. Acest lucru se asigura prin ingrasamintele starter, ce contin fosfor usor asimilabil de catre plante.

Ingrasamintele starter contin si azot. In felul acesta se evita foame de azot” si, in acelasi timp, se stimuleaza activitatea microorganismelor care participa la descompunerea resturilor vegetale. Pentru aceasta trebuie sa concentram fertilizantii inca de la semanat in zona unde vor fi absorbiti de sistemul radicular al plantelor.

Avand in vedere obiectivele urmarite si in noul Plan National Strategic pentru 2023-2027, prin aplicarea localizata a fertilizantilor starter concomitent cu semanatul, se reduc emisiile de gaze cu efect de sera, aceasta fiind una dintre practicile agreate in agricultura conservativa, ce isi propune sechestrarea carbonului si obtinerea de recolte carbon negative.

Fertilizantii din gama STARTMAX si YARAMILA NP STARTER 10-47 + Zn + B se pot utiliza cu succes in tehnologiile conservative.

StartMAX HIP

  • asigura inradacinarea rapida si uniforma a plantelor de cultura;
  • reduce riscul unor dezechilibre sau carente nutritionale inca din primele faze de vegetatie;
  • sustine dezvoltarea unui foliaj bogat, capabil de o fotosinteza superioara, crescand rezistenta plantelor la factorii de stres.

StartMAX HPA

  • creste timpurietatea recoltelor si maximizeaza randamentul culturilor;
  • stimuleaza dezvoltarea rapida a radacinilor si creste vigoarea plantelor de cultura;
  • mareste rezistenta culturilor la stresul abiotic (inghet, baltiri, seceta) si la unii factori de stres biotic (unele insecte, unii patogeni de sol).

Yaramila NP Starter 10-47 + Zn + B

  • datorita continutului ridicat de fosfor si zinc, este stimulata cresterea sistemului radicular si rasarirea rapida a culturii, si la temperaturi scazute;
  • permite eliberarea mai rapida a nutrientilor, oferind o concentratia maxima de fosfor si zinc in jurul semintei;
  • samanta poate absorbi nutrientii eliberati chiar si in conditii de salinitate.

Dozele recomandate sunt intre 10-25 kg/ha, in functie de cultura la care se aplica (cereale, rapita, porumb, floarea soarelui, mazare, cartof, sfecla, legume etc.).