Asigura un START BUN culturilor tale, aplicand INGRASAMINTE STARTER!

Scris de Echipa Alcedo

Pentru a avea plante puternice si cu o toleranta mai buna la factorii de stres, ai nevoie de o inradacinare rapida si uniforma. Acest lucru se asigura prin ingrasamintele starter, ce contin fosfor usor asimilabil de catre plante.

Ingrasamintele starter contin si azot. In felul acesta se evita  “foame de azot” si, in acelasi timp, se stimuleaza activitatea microorganismelor care participa la descompunerea resturilor vegetale. Pentru aceasta trebuie sa concentram fertilizantii inca de la semanat in zona unde vor fi absorbiti de sistemul radicular al plantelor.

Avand in vedere obiectivele urmarite si in noul Plan National Strategic pentru 2023-2027, prin aplicarea localizata a fertilizantilor starter concomitent cu semanatul, se reduc emisiile de gaze cu efect de sera, aceasta fiind una dintre practicile agreate in agricultura conservativa, ce isi propune sechestrarea carbonului si obtinerea de recolte carbon negative.

Fertilizantii din gama STARTMAX si YARAMILA NP STARTER 10-47 + Zn + B se pot utiliza cu succes in tehnologiile conservative.

Dozele recomandate sunt intre 10-25 kg/ha, in functie de cultura la care se aplica (cereale, rapita, porumb, floarea soarelui, mazare, cartof, sfecla, legume etc.).

Informatii detaliate despre aceste produse puteti afla accesand link-urile:

STARTMAX HPA: https://alcedo.ro/produse/startmax-hpa-10-48-1-zn/

STARTMAX HIP: https://alcedo.ro/produse/startmax-hip/

YARAMILA NP STARTER 10-47 + Zn + B: https://alcedo.ro/produse/yaramila-np-starter-10-47-zn-b/

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.