Aproape 500.000 de fermieri vor primi banii de la APIA

Scris de Echipa Alcedo

APIAConform comunicatului primit de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), pana la data de 03.11.2016, un numar de 496.863 fermieri care au depus Cerere unica de plata, au fost autorizati la plata, suma totala fiind de 485,4 milioane euro, ceea ce reprezinta avansul aferent Campaniei 2016. Reamintim ca potrivit reglementarilor europene, pentru anul de cerere 2016, statele membre pot plati avansuri de: (…) pana la 70 % in cazul platilor directe indicate, si de pana la 85 % in cazul sprijinului acordat in cadrul dezvoltarii rurale.

De asemenea, pentru anul de cerere 2016, statele membre pot sa plateasca avansurile pentru platile directe numai dupa finalizarea controalelor administrative.

Platile finantate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricola) se efectueaza la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, iar platile finantate din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala) la cursul de schimb de 4,5240 lei pentru un euro.

sursa: APIA

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.