Apicultorii pot accesa fonduri nerambursabile pana la 50.000 euro

Scris de Echipa Alcedo

albineApicultorii pot accesa fonduri europene nerambursabile prin PNDR 2014-2020. Una dintre caile de a accesa sprijinul comunitar pentru dezvoltarea exploatatie apicole este reprezentata de Submasura 6.1 ”Instalarea tinerilor fermieri”, in care suma ce poate fi obtinuta este de pana la 50.000 de euro. Submasura 6.1 ”Instalarea tinerilor fermieri” din PNDR 2014-2020, o submasura cu sesiune continua deschisa pana pe 31 octombrie 2016 este o oportunitate pentru apicultorii care au pana in 40 de ani si doresc sa-si dezvolte afacerea de crestere a albinelor. Sprijinul nerambursabil de maximum 50.000 euro se acorda in doua transe astfel:

– 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare;

– 25% din cuantumul sprijinului in maximum trei ani de la primirea deciziei de finantare;

Sprijinul se acorda pentru exploatatiile agricole care au o dimensiune intre 12.000 si 50.000 de SO (valoare de productie standard). Cum pentru o familie de albine, calculul se face cu 52,26 SO, rezulta ca pentru a fi eligibil la aceasta finantare, apicultorii trebuie sa detina cel putin 229 de familii de albine. Si cel mult, 956 de stupi! De precizat ca in calcularea dimensiunii unei exploatatii se iau in calcul si alte elemente – teren agricol cultivat cu diferite culturi, pajisti permanente, livezi sau efective de animale. Pentru fiecare dintre aceste elemente se iau in considerare SO-uri diferite, astfel ca sansele de a accesa masura cresc.

sursa:agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.