APIA confirma: 15 februarie, termen oficial pentru plata subventiilor

euro-curs-valutarReluarea platilor catre fermieri! Producatorii agricoli asteapta subventiile pentru campania 2016, iar termenul la care aceste plati vor fi reluate este de 15 februarie. “Avem o data-limita si anume 15 februarie pentru finalizarea controalelor in teren si demararea platilor. In prezent avem anumite judete care au finalizat, dar mai sunt undeva la 5.000 de ferme de verificat la nivel national. In plus, sunt cele 4 judete mai incarcate si acolo am luat decizia sa delegam specialisti din alte zone. Vorbim despre Alba unde a fost detasat un numar de 50 de specialisti, Hunedoara unde au fost detasati 38 de specialisti, Caras Severin cu 26 de specialisti, Bistrita Nasaud tot cu 26 de specialisti”, a declarat directorul general APIA, Adrian Pintea.

Referitor, la graficul platilor, seful APIA a mai spus: “Avem 1,8 miliarde alocati pentru platile directe si avem deja platiti 1,1 miliarde in lunile noiembrie-decembrie. Deci, timp avem sa achitam toti banii pana pe 30 iunie. Deci vom merge pe regula de la Finante cu 1/12 din bugetul pe anul trecut si putem face platile chiar daca nu avem bugetul. Mai ales ca avem bani rambursati de la Comisia Europeana, iar anul trecut am facut multe plati”.

sursa: agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.