APIA anunta: Incep platile pentru apicultori!

Scris de Echipa Alcedo

albineVin banii pentru apicultori, pentru campania 2016. Si asta pentru ca anul 2016 a fost unul extrem de greu pentru crescatorii de albine, iar APIA incepe sa plateasca si apicultorilor banii pentru campania in curs. Este vorba despre acei apicultori care au depus cereri de plata pentru sprijinul financiar, din cadrul Programul National Apicol 2016, prin cele doua forme asociative! Dupa centralizarea si verificarea cererilor de plata, pentru anul 2016 modul de stabilire a nivelului sprijinului financiar pentru fiecare actiune este urmatoarea:

– 100% din pretul de achizitie pentru medicamentele achizitionate pentru combaterea varoozei si a nosemozei in apicultura conventionala/ecologica;

– 13,43 lei/bucata pentru decontarea fundurilor de stupi antivarooa apicultura conventionala;

– 26,35 lei/bucata pentru decontarea fundurilor de stupi antivarooa apicultura ecologica;

– 44,70 lei/bucata pentru decontarea matcilor achizitionate;

– 316,01 lei/bucata pentru decontarea familiilor de albine achizitionate;

– 127,71 lei/bucata pentru decontarea roiurilor pe faguri achizitionate;

– 78,36 lei/bucata pentru decontarea stupilor uzati in urma deplasarii in pastoral;

– 100% din pretul analizelor fizico-chimice care atesta calitatea mierii.

sursa: agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.