APDRP simplifica procedura de achizitie a utilajelor prin publicarea preturilor de referinta

Scris de Echipa Alcedo

APDRPAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a demarat procedura de intocmire a Bazei de Date cu Preturi de Referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, care pot fi achizitionate prin masurile de investitii aferente Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Acest demers permite simplificarea achizitiei de bunuri prin faptul ca beneficiarii PNDR nu vor mai aplica procedura de achizitie specifica beneficiarilor privati. Aceasta procedura, care este in acest moment aplicabila in cadrul PNDR 2007 – 2013, are o durata medie de derulare de 3 luni si presupune publicarea unei invitatii de participare, primirea a minim 3 oferte conforme si selectarea pentru achizitie a ofertei care are pretul cel mai mic. „Odata cu definitivarea bazei de date, beneficiarii PNDR vor cumpara direct echipamentul dorit care este afisat in baza de date, fara a mai parcurge nicio alta procedura de achizitie. Mai mult, beneficiarii vor putea achizitiona exact echipamentul dorit si nu unul care a fost oferit cu pretul cel mai mic de catre ofertantul desemnat castigator in urma parcurgerii procedurii de achizitie”, a precizat directorul general al APDRP, David Eugen Popescu, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit acestuia, baza de date va facilita accesul solicitantilor de fonduri europene la informatiile specifice necesare achizitionarii de echipamente, utilaje sau masini. Preturile cuprinse in baza de date a APDRP reprezinta preturile maxime care vor fi decontate drept cheltuieli eligibile prin PNDR.

Pentru inscrierea in aceasta baza de date, APDRP pune la dispozitia tuturor producatorilor, importatorilor sau distribuitorilor de masini, utilaje si echipamente specializate de la nivel mondial, formularele tip ,,Solicitare de inscriere” si „Tabel cu oferta de preturi”. Acestea se pot descarca gratuit de pe site-ul APDRP.

sursa: agroinfo.ro