Apar modifcari pentru fermierii calamitati in 2014

Scris de Echipa Alcedo

porumb culcatFermierii calamitati in 2014 care vor sa obtina despagubiri de la stat trebuie sa detina proces-verbal de constatare a pagubelor produse.

Astfel, potrivit unui proiect de hotarare pentru modificarea HG nr. 865/2014 privind aprobarea schemei „Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate in perioada ianuarie-august 2014 care se acorda in agricultura, in sectorul vegetal”, publicat pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii, criteriile cumulative de eligibilitate, in cazul intreprinderilor, se modifica. Mai exact, acestea trebuie sa detina proces-verbal de constatare a pagubelor produse, intocmit de comisiile locale pentru situatii de urgenta/comisia judeteana alcatuita din specialisti pentru evaluarea pagubelor produse in urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, constituite potrivit legii.

Totodata, se modifica lista suprafetelor de culturi agricole si plantatii pomicole, viticole afectate de fenomenele hidrometeorologice manifestate in perioada ianuarie-august 2014, pentru care se vor acorda despagubiri.

sursa:stiriagricole.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.