Anunt APIA: 31 ianuarie, data pana la care puteti depune cererile pentru motorina

Potrivit unui comunicat de presa, remis redactiei noastre de catre APIA, cererile de plata pentru acordarea ajutorului pentru motorina achizitionata si utilizata in agricultura in perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 se pot depune pana la data de 31 ianuarie 2018, inclusiv.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre rata accizei standard si rata accizei reduse (stabilita la 21 de euro/1.000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura a carui valoare unitara este de 1,7385 lei/litru.

Toate cererile de plata trebuie insotite de o serie de documente ce pot fi consultate pe pagina de internet a APIA. Documentele depuse in copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de catre solicitantul sprijinului, insusite prin semnatura, si vor purta sintagma “conform cu originalul”.

APIA a achitat, in decembrie 2017, peste 177 de milioane de lei pentru acciza la motorina utilizata in agricultura in perioada 1 iulie – 30 septembrie 2017.

Comunicat de presa APIA

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.