Anunt APIA: 31 ianuarie, data pana la care puteti depune cererile pentru motorina

Scris de Echipa Alcedo

Potrivit unui comunicat de presa, remis redactiei noastre de catre APIA, cererile de plata pentru acordarea ajutorului pentru motorina achizitionata si utilizata in agricultura in perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 se pot depune pana la data de 31 ianuarie 2018, inclusiv.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre rata accizei standard si rata accizei reduse (stabilita la 21 de euro/1.000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura a carui valoare unitara este de 1,7385 lei/litru.

Toate cererile de plata trebuie insotite de o serie de documente ce pot fi consultate pe pagina de internet a APIA. Documentele depuse in copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de catre solicitantul sprijinului, insusite prin semnatura, si vor purta sintagma “conform cu originalul”.

APIA a achitat, in decembrie 2017, peste 177 de milioane de lei pentru acciza la motorina utilizata in agricultura in perioada 1 iulie – 30 septembrie 2017.

Comunicat de presa APIA