ANAPURNA – soiul iscusit de grau tolerant la inghet, cadere si bolile specifice

Cultura de grau nu lipseste din nicio ferma, dar ce soi alegem? Toleranta la inghet, cadere si boli este o caracteristica foarte importanta, iar ANAPURNA este un soi tolerant la inghet, foarte tolerant la cadere si rugina galbena si mediu tolerant la rugina bruna si septorioza.

Mai jos gasiti insusirile fiziologice si indicii de calitate ai soiului:

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat (ariste albe lungi si lucioase)
  • aparitia spicului: semi-timpurie
  • talie plantelor: medie
  • boabele lucioase, lungi de culoarea chihlimbarului si de calitate PREMIUM
  • toleranta la inghet: tolerant
  • toleranta la cadere: foarte tolerant

TOLERANTA LA BOLI

  • rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte tolerant
  • rugina bruna (Puccinia recondita): mediu tolerant
  • septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 13-14%
  • energie: 280
  • segment de panificatie: calitate buna
  • potential de productie foarte ridicat
  • MMB: 46 g

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania, cu recomandarea se se evita solurile reci, umede si zonele depresionare
  • densitate optima: 400-430 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.