ANAPURNA – soi iscusit de grau cu potential de productie foarte ridicat
- 06.10.2020
- Scris de echipa ALCEDO
Conditiile climatice din acest an au fost foarte capricioase in multe zone din tara, insa combinat cu o tehnologie economic rentabila si cu produse bine alese, soiul de grau ANAPURNA a avut productii intre 7.520 si 8.430 kg/ha.
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi aristat (ariste albe lungi si lucioase);
- aparitia spicului: semi-timpurie;
- talie plantelor: medie;
- boabele lucioase, lungi de culoarea chihlimbarului si de calitate PREMIUM;
- toleranta la inghet: tolerant;
- toleranta la cadere: foarte tolerant;
TOLERANTA LA BOLI
- rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte tolerant;
- rugina bruna (Puccinia recondita): mediu tolerant;
- septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant;
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 13-14%;
- energie: 280;
- segment de panificatie: calitate buna;
- potential de productie foarte ridicat;
- MMB: 46 g;
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania, cu recomandarea de a se evita solurile reci, umede si zonele depresionare;
- densitate optima: 400-430 boabe germinabile/mp;
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO