Analizele de sol va ofera detalii despre cat de fertil este solul dumneavoastra!

Scris de Echipa Alcedo

foto la 6-11Fertilitatea solului trebuie determinata prin testari periodice specifice. Vremea inca va permite sa recoltati probe de sol, asa ca am dorit sa va spunem in newsletter-ul de astazi cat este de important sa stiti mai multe lucruri despre pamantul pe care-l lucrati. Daca faceti testari periodice veti sti ce tipuri de ingrasaminte si substante nutritive sa achizitionati pentru a avea un sol bogat si productiv.Utilizarea nerationala a ingrasamintelor, in lipsa unor minime informatii despre sol, poate avea multe efecte negative, de la masiva risipa de bani si pana la poluarea solului si a apelor freatice. Tinand cont de aceste aspecte, companiile Alcedo si Alchimex, doresc ca fermierii sa-si cheltuiasca banii cat mai eficient, prin servicii de analize de sol, prin laboratorul de la Herasti, judetul Giurgiu. Compania Alchimex se numara printre putinele unitati de profil din tara noastra care efectueaza analize complete ale solului, dispunand, in acest sens, de un laborator specializat si dotat cu echipamente de ultima generatie, de inalta performanta la nivel european. Ce analize se efectueaza aici? Ei bine, analize precum: N, P, K, Ca, Mg, pH, conductivitate electrica, humus si textura. Precizam ca procedura de lucru este una destul de facila: fermierul trimite probele catre laborator direct sau prin intermediul directorilor de vanzari ALCEDO, probele sunt analizate apoi i se transmite fermierului fisa cu rezultatele analizelor, interpretarea rezultatelor si, ce este mai important, recomandarile de fertilizare.Pentru a fi siguri ca probele vor fi prelevate in mod corespunzator, ALCEDO a editat si un Ghid pentru prelevarea probelor de sol pe care il puteti descarca de pe site-ul alcedoltd.ro, la rubrica recomandari tehnologice, http://www.alcedoltd.ro/recomandari-tehnologice/ghid-analize-sol/.

Pentru mai multe informatii despre efectuarea analizelor de sol, va rugam sa luati legatura cu reprezentantul ALCEDO, din zona dumneavoastra agricola.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.